• Grant ZSE – Výnimočné školy

      • 21. 12. 2023
      • Naša škola sa zapojila do piateho ročníka grantového programu ZSE - Výnimočné školy so svojím projektom Záhrada vedomostí: Spoločná cesta cez generácie. Zo 454 projektov komisia vybrala 64. Sme radi, že sme boli úspešní a tento projekt môžeme uskutočniť  vďaka finančnej podpory Nadácie ZSE, ktorá ho podporí sumou 2330 €. Cieľom projektu je vytvoriť výučbovú záhradu , ktorá kombinuje výučbu o rastlinách a technológii micro:bitov na riadenie zavlažovania vyvýšených záhonov s bylinkami. Žiaci sa naučia o biologických procesoch rastlín, ich význame a starostlivosť o rastliny. Zároveň si zvýšia povedomie o environmentálnych otázkach a zodpovednosti za životné prostredie. Naučia sa základy programovania a práce s technologickými nástrojmi. Integrácia micro:bitov do projektu výrazne obohatí vzdelávací zážitok a umožní žiakom lepšie porozumieť spojeniu medzi technológiou a prírodou. Veríme, že projekt bude prínosom pre všetkých, ktorí sa ňom budú podieľať. Podporí spoluprácu, sociálne vzťahy, rozvinie rôzne zručnosti žiakov a spríjemní prostredie školy.

      • ZBIERKA PRE ELIŠKU

      • 23. 11. 2023
      • Milí rodičia a dobrosrdeční ľudia! 

        Obraciame sa na Vás s veľkou prosbou. Naša prváčka Eliška bude po transplantácii kostnej drene v nemocničnej a následne v domácej liečbe. Jej mamina bude po celý čas pri nej. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli vyhlásiť dobrovoľnú finančnú zbierku pre Elišku. Budeme veľmi radi, ak prispejete a pomôžete prekonať náročné obdobie Eliške, ale i jej maminke, ktorá po smrti manžela a Eliškinho otca svoju dcéru vychováva sama. 

        Miesto zbierky finančnej hotovosti, ktoré je označené plagátikom Zbierka pre Elišku, bude v ZŠ, M. R. Štefánika 2007, Čadca od 27. novembra do 20. decembra 2023 v čase od 7.00 hod. do 16.00 hod.. 

        ĎAKUJEME! Rodičia žiakov 1.B triedy.

      • Vianočné plávanie

      • 17. 12. 2023
      • Na Vianočnom plávaní sme po fantastických výkonoch našich plavcov opäť žali úspechy. Matej Pawlus získal 1. miesto na 50 m prsia a 2. miesto na 50 m kraul, Agáta Privarová obsadila 3. miesto na 50 m kraul. Naša štafeta v obsadení Matej Pawlus, Oliver Sojčák, Katarína Sloviaková a Agáta Privarová obsadili krásne 2. miesto. A nakoniec to najlepšie - naša škola získala pohár  ABSOLÚTNY VÍŤAZ súťaže!!!

        Ďakujeme všetkým plavcom!!!! 

      • Zelený certifikát

      • Zelený certifikát a logo získala naša škola za odovzdaný elektroodpad v roku 2022. Tento dokument je potvrdením, že naša škola pristupuje zodpovedne k ochrane životného prostredia aj správnym triedením odpadov.

  • Tradície sa snažíme dodržiavať aj v našej škole. Dnes sme v areáli školy postavili máj. Naši žiaci si pripravili bohatý kultúrny program plný krásnych ľudových pesničiek. Súčasťou programu bolo zdobenie mája stužkami. Ďakujeme FS Bukovinka z Turzovky za spestrenie programu a našim žiakom, ktorí sa na ňom podieľali.
    Teší nás aj účasť seniorov z DSS Žarec a rodičov. Dúfame, že o rok si to zopakujeme🙃